Ajuntament de Herbés

Economia

Món Rural

L'economia d'Herbés s'ha basat tradicionalment en l'agricultura i ramaderia, per mitjà d'unes formes autosuficients. La gent s'alimentava del que podia cultivar i produir. La rigidesa del clima i l'austeritat del terreny, poc fèrtil, sempre van fer dura les condicions de vida dels herbesences. L'any 1795, el prestigiós biòleg i viatger A.J.Cavanilles va escriure d'Herbés: "Viuen tranquils en aquella soledat..., s'acontenten amb poc, viuen sans i trauen de la terra l'aliment". En l'actualitat el món rural d'Herbés està centrat en l'activitat de les granges, especialment de pollastres i en xicotetes explotacions ovines i porcines. L'activitat cinegètica és important, destacant la caça major de la cabra hispànica.

Indústria Domèstica

Durant el segle XIX, Herbés té la seua xicoteta revolució industrial. Primer es comença amb la producció de mantes artesanals, amb la qual cosa moltes cases tenien telers de fusta i es realitzava una producció individual. Herbés també va ser molt coneguda per la seua producció de sabó per a llavar la roba. L'existència d'una casa coneguda com 'Calç Saboner' és un llegat d'eixa tradició que va desaparéixer després de la guerra. Herbés també va tindre una xicoteta indústria local d'espardenyes, molt típica en la comarca dels Ports. D'eixa herència esta la casa de 'Ca l'Espardenyer' De tota esta indústria domestica només s'ha pogut mantindre l'aiguardent, famós per la seua qualitat i que hui dóna prestigi a la població amb el nom de 'Aiguardent d'Herbers'

Centre d'Inseminació del Porcí (CIAR)

El Centre d'Inseminació Artificial i Reproducció del Porcí, situat en el municipi d'Herbés, disposa d'unes modernes instal·lacions i d'una avançada tecnologia que permet el desenrotllament d'un major control de qualitat en la reproducció de pernil de denominació d'origen 'D.O. Pernil de Terol'. Ací viuen els porcs millor seleccionats i l'elit dels mascles porcins. Uns 300 mascles que són mimades i cures per a garantir la major qualitat en la reproducció. Ací es prepararen "els encreuaments" per a fer la denominació d'origen.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal