#F29400
2
0
149

Gastronomia

Es tracta de tota una cerimònia tradicional de Herbés, especialment per a la commemoració de festivitats. Antigament se solia fer en les èpoques més fredes de l'any, encara que per a qualsevol festa no hi ha excusa per a encendre un bon calmant i prendre-ho en grup.

Ingredients: 1 l. de rom, ¼ cafè, 200 gr. de sucre.

Beguda típica de Herbés que es solia fer en…

  • Sopa Herbesina amb Pilotes
  • Orella i Peus al Romero
  • Músic de Herbés amb Mel i Mate

L'aiguardent és una beguda alcohòlica que s'obté de la fermentació del raïm ensucrat . La seua destil·lació es fa des de fa molt temps i la seua producció a la Comunitat Valenciana es realitza de forma artesanal des de ben entrat el segle XVIII.

En la població d'Herbés, encara es manté la curiosa tradició artesanal de l'elaboració de l'aiguardent per a ús domèstic.